Våryr og rusten

Man pleier jo å si at det er den første turen som er farligst, for da er man som mest rusten. I år kom mine første turer ganske tidlig fordi jeg hadde meldt meg på Kör Hojs Vinter- til sommertidstur.

De aller fleste som kjører motorsykkel kjenner nok på en viss PMS (Parked Motorcycle Syndrome) i løpet av vinteren. Det klør i fingrene etter å klemme kjærlighetsfullt rundt holkene og høre lyden av motoren som maler under en. Ettersom våren nærmer seg blir man mer og mer våryr, og endelig, ENDELIG blir det dags for den første turen.

Det er da man kjenner at man er blitt litt rusten i løpet av vinteren. Man pleier jo å si at det er den første turen som er farligst, for da er man som mest rusten. I år kom mine første turer ganske tidlig – ikke fordi det var så himla fint vær (tvert om!), men fordi jeg hadde meldt meg på Kör Hojs Vinter- til sommertidstur. Den foregår naturlig nok den helgen som man skrur klokken framover til sommertid – altså den siste helgen i mars.

Ettersom jeg ikke ville være helt superrusten før denne firedagersturen, klarte jeg med nød og neppe og klemme inn to småturer før vi skulle dra. Jeg vet ikke om det gjorde den helt store forskjellen, for jeg hadde ganske prestasjonsangst dagen før jeg skulle dra avgårde, men jeg ble SÅ godt tatt vare på av Jörgen og resten av gjengen.

Gruskjøring var det som sto på programmet og jeg lærte MASSE! Anbefaler virkelig en sånn tur. Videoen kan du se litt lenger ned.

Nå, i starten av april kjennes det som jeg har fått dratt av den verste rusten, men det er viktig å huske på at bilisten ikke nødvendigvis husker at det er noe som heter motorsykler. Så glem ikke å tenke for alle andre rundt deg når du koser deg på dine første vårturer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *