Motorstopp – det mest irriterende på MC-tur…

Motorstopp var vel ikke det jeg regnet med da jeg tok en MC-tur med svigerfar. Svigers er en tøff fyr, med langt grått hår som han stort sett har i hestehale. Han kjører selvfølgelig Harley Davidson og har gjort det i mange år. Han var faktisk med å starte Vara MC-klubb for drøyt 50 år siden, så han er rimelig erfaren når det kommer til MC-greier.

Derfor er det bra å kjøre med ham, for å lære noe om bra motorsykkelveier å kjøre på, fine steder å stoppe for pauser og fika osv. Det føles som om han kjenner hver eneste lille småvei og alle små skjulte caféperler i området.

Men jeg lærte også noe annet – vår kjørestil skiller seg ganske mye fra hverandre. Det er jo ikke så rart, ettersom han har kjørt motorsykkel siden han var veldig ung, og jeg har kjørt i et drøyt år. Men vi kan kanskje lære noe av hverandre?

Motorstopp - ringer etter hjelp

Motorstopp og hjelpsomme folk

På et bensinstasjon i Sollebrunn ble det motorstopp, og vi måtte finne løsninger. Leif kastet seg på telefonen og selv spiste jeg lunch, ettersom jeg ikke vil verden så vondt som å oppleve meg når blodsukkeret blir for lavt. Jeg hadde jo ingen anelse om hvor lenge vi ville bli stående der, og et motorstopp kunne jo bety hva som helst tidsmessig. Best å være på den sikre siden…

Det fantes også et verksted i nærheten, og de var så snille å komme ut med et startbatteri. Men neida, det var ikke snakk om – Harleyen ville IKKE starte.

En telefon til sønnen Calle ble neste steg, og han hadde tilfeldigvis fri denne dagen og kunne komme oss til unnsetning! Han leide en henger som det var plass til sykkelen på i fall vi ikke fikk den i gang, tok med seg kona Gitte og dro av gårde til der vi stod.

Det har sine fordeler å ha en MC-mekaniker i familien, etter litt prøving og feiling og ladetid fikk han startet Harley, og vi fikk ikke behov for hengeren likevel. Puh!
For å feire dette, utfordret vi skjebnen og dro for å spise lunch/fika på Kobergs Golfklubb alle fire.

Men du må ikke tro at Harleyen ville starte da vi skulle dra derfra heller – men nå hadde vi jo med følgebil så det løste seg etter en liten stund, tross sure nordmenn som ikke kom forbi med bobilen sin.

Det var definitivt dags å dra hjem – Harley ville nok ha nytt batteri og vi hadde utfordret skjebnen nok for en dag.

Se video under! 🙂

Vil du finne på noe sammen?

Jeg har stadig plass til flere i nettverket mitt! Så om du er interessert i å vite mer om hva jeg gjør er du
velkommen til å melde deg på mailinglisten min, eller du kan
ta kontakt med meg direkte om du lurer på noe.
Har du idéer til samarbeid i en eller annen forstand er jeg åpen for forslag, og har du lyst til å kjøre en tur (jeg holder til i Västra Götaland i Sverige) er det bare å ta kontakt!

Jeg gleder meg til å høre fra deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *