MC-klær i større størrelser

Som kvinne med former er det er ikke alltid så lett å finne MC-klær. Her får du tips om klær som passer deg med større størrelser!

Som kvinne med former er det er ikke alltid så lett å finne MC-klær. Har du fulgt meg en stund fikk du kanskje med deg videoen jeg gjorde om MC-klær, og min frustrasjon – og glede over at det faktisk finnes noen som selger klær som passer!

Jeg er 160 cm høy (eller ca tre epler høy – omtrent som en smurf altså), og jeg har både pupper, mage og rumpe som skal få plass i MC-klærne. Jeg bruker vanligvis ca str 46-48 i klær, men 36-37 i sko, artig nok.

Kort og rund – en vanskelig kombinasjon for MC-klær

Her ser du hva jeg har å jobbe med:

Kombinasjonen kort og rund kan være en stor utfordring.
Alle bukser som passer i livet er for lange på beina. (Eller egentlig er alle bukser for lange på beina, punktum. Men vanlige bukser kan oftest legges opp, det kan være litt verre med MC-bukser.)

Jeg har fått mange spørsmål om akkurat dette med klær, derfor vet jeg at det er mange med meg som har samme problem og som deler min frustrasjon.
(Og hvordan man setter størrelsen på klærne skal vi ikke engang begynne å snakke om! At jeg som bruker str 46-48 til vanlig må kjøpe MC-klær i 5XL er helt vanvittig. At størrelsene kan settes så til de grader ute av synk med hverandre er intet annet en uforståelig.)

Men jeg tenkte altså at ettersom det er flere med meg som har samme problem så kanskje vi kan dele informasjon om hvor man kan få tak i bra klær som passer våre kropper?

Jeg deler mine tips her, så kan du dele dine i kommentarene – så samler vi dem på ett og samme sted til hjelp for alle jenter/damer/kvinner som leter etter fine og behagelige MC-klær!

Her er mine tips:

En liten disclaimer først: Her deler jeg tips på hvilke klær som passer meg og min kropp. Alle klærne har innebygd eller plass til beskyttelse som f.eks D3O i rygg, hofter, knær og albuer. Temaet er altså passform og størrelse, ikke sikkerhet.

Motogirl

Motogirl selger klær i alle størrelser fra XXS til XXL. Tidligere solgte FAAB dem, men nå har jo de dessverre lagt ned butikken sin. Men Motogirl kan du få tak i likevel, både i Norge og Sverige. Sjekk hjemmesiden deres for mer info og nettbutikk.

MC-klær fra Motogirl

På bildet over har jeg på meg sommerjakke Jodie og bukse Lara Cargo Camo.

Lara Cargo-buksen jeg har er i 5XL og ja, den er for lang på beina, men den har elastisk kant nederst så den sklir ikke ned. Det kan hende det går an å legge den opp også, men jeg er ikke så bra på akkurat det så jeg har ikke våget meg på å teste.

Jodie-jakken jeg har er i 3XL og er supergod å ha på seg – behagelig og luftig om sommeren, men ettersom den er full av mesh-paneler er den jo ikke vanntett. Jeg er veldig fornøyd med den, men fargen falmes litt av sola.

Lindstrands

Lindstrands er et kjent merke for de fleste som kjører MC, og de har faktiskt ganske hyggelige størrelser.

Lindstrands Halden jakken har jeg i str 50 og du ser den på bildet over. Den er vindtett og vanntett – i allefall til en viss grad. Praktisk med enkelt avtagbart fôr, særlig på våren når været kan veksle fra morgenen til ettermiddagen. Jakken kan festes sammen med

Lindstrands Volda bukse i str 25. Samme egenskaper gjelder for buksen som for jakken, også fôret. Dette er det jeg alltid kjører i på langturer, da kjenner jeg meg tryggest både med tanke på regnvær og trafikksikkerhet.

Richa

Richa er også et kjent merke for MC-intresserte.

Jeg har et par svarte kevlarjeans fra Richa i str 42/D5XL (hva ER det for slags størrelser?! Ikke rart man blir forvirra). De ser du på bildet over. Kevlarjeans er veldig praktisk å kjøre med på kortere turer, og de ser ikke så «motorsyklige» ut når du skal innom butikken eller kanskje til og med kafeen. Jeg har ingen link til akkurat dem jeg har, men disse kevlarjeansene likner.

Så – dette var noen kortkorte tips fra meg. Jeg har et utall hansker fra ulike leverandører også – er det interessant å dele?
Kommenter gjerne under!

Og om du vil ha flere tips & triks kan du melde deg på nyhetsbrevet mitt eller kontakte meg direkte. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *