Kör Hoj med Jörgen Evander

Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre intervjuer med MC-folk som har interessante erfaringer og kunnskaper å komme med. Jörgen Evander ble den første i (forhåpentlig) en rekke intervjuer.

Jörgen jobber hos MC-konsult i Lidköping, og er den som tar seg av min elskede Tigerfryd når hun må inn på SPA (eller service, som vi også kan kalle det). Han har bakgrunn i det militære som MC-kurér, kjører enduro og eventyrsturer og har kjørt motorsykkel siden han var 16. Han er rett og slett veldig erfaren og har veldig mange bra tips & triks å komme med. I tillegg gjør han en sak til – og det var det som fikk meg til å fatte litt ekstra interesse.

Kör hoj!

Kör hoj betyr ganske enkelt «kjør motorsykkel» på svensk. Det er ganske morsomt med alle slangord for motorsykkel som finnes her i Sverige – tror ikke vi har like mange i Norge? Hoj er altså ett av dem, «båge» er et annet. Men tilbake til Jörgen – Kör hoj er altså navnet på hans egen virksomhet, der han tar med seg ett antall personer ut på tur. Undertittelen på firmanavnet er «Kan inneholde spor av grus», underforstått at vi snakker om turer som ikke bare går på asfaltveier.

Jörgen tilpasser alltid turene etter deltakernes evner, og lærer gjerne bort kjøreteknikk og tips og triks på veien. Gruppen han tar med seg er aldri så stor at han ikke kan ha fokus på alle og gi dem en best mulig kjøreopplevelse.
Jeg liker holdningen hans om at man aldri skal kjøre over evne, men alltid kjøre sikkert. Dessuten er ikke han heller så glad i de testosteronstinne mannfolka (les:guttevalper) som på død og liv skal ta wheelies og stoppies i vanlig trafikk og generelt oppfører seg som idioter. Nei, i mine øyne er en ordentlig mann en mann som vet sitt ansvar, både for seg selv og andre – og tar det.

Jörgen tar ofte gjestene sine med seg til Norge og lar dem oppleve norske fjorder og fjell. Det blir mange «oooh» og «aaaah» og «wow!» når de kjører gjennom fjellpass og daler som bare Norge kan by på.

Vil du se intervjuet med Jörgen om Kör Hoj finner du det her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *