Cats on wheels – en MC-festival av og for kvinner

Cats on wheels er en frivillig organisasjon som arrangerer en MC-festival med samme navn. I år ble den arrangert i Torshovdalen i Oslo, og jeg tok meg en tur for å se hva en motorsykkelfestival egentlig var.

Cats on wheels er en frivillig organisasjon som arrangerer en MC-festival med samme navn. I år ble den arrangert i Torshovdalen i Oslo, og jeg tok meg en tur for å se hva en motorsykkelfestival egentlig var.

Se videoen fra Cats on Wheels her!

Cats on wheels for fjerde gang

Cats on wheels ble i år arrangert for fjerde gang og Yr meldte strålende sol hele dagen. De 30 milene til Oslo gikk lett og greit på Lakriz, min Honda Rebel 500. Det var min aller første lange tur helt alene, og skal jeg være helt ærlig var jeg litt engstelig for hvordan det skulle føles å kjøre motorvei så langt. Jeg har liksom følelsen av at jeg er bitteliten og veien og de andre trafikantene er så store. Men det gikk over all forventning – helt problemfritt faktisk.

Aktiviteter for enhver smak

Rideout med Cats on Wheels

Dagen startet med en rideout der vi har en hel gjeng motorsykler som kjørte i kortesje fra Torshov, opp til Maridalsvannet og ned igjen.Jeg kan tenke meg vi var en 10-15 motorsykler som kjørte pent etter hverandre gjennom Oslos gater.

På grunn av et rødt lys ble kortesjen splittet, og før vi visste ordet av det, var vi på Grefsenkollen i stedet for Maridalsvannet! Sånn kan det gå når man mister lederen! 😀

Heldigvis ble vi gjenforent, fulgte den opprinnelige ruta og kom tilslutt tilbake til Torshovdalen. Veldig kult å kjøre sammen sånn, man eier virkelig veien kjennes det som!

Tilbake i Torshovdalen var Cats on wheels-markedet i full gang. Flere kvinnebedrifter var tilstede og solgte sine varer og tjenester, for eksempel faab mc, som selger kjøreklær for alle størrelser, Off The Grid verksted og MC-produkter, MC-kurs, Manic zoo som solgte lærprodukter og flere andre.

Det ble arrangert «Cats on wheels MC-olympiade», der ‘ var blant andre «reise veltet sykkel», «Omvendt drag race» og «ball i bøtte». Veldig bra jobba av alle som stilte opp, selv holdt jeg meg mest bak kameraet.

MCkurs hold en veldig lærerik demo (eller kan man kalle det foredrag?) om blikk og sittestilling (som var ekstra interessant ettersom jeg akkurat har fått lære meg masse om motorsykkelergonomi), og Charlotte fra Off The Grid lærte oss om kjederens, dekk og sikkerhetskontroll.

MCkurs på Cats on wheels
Fam Sørensen hos MCKurs snakket om blikk og sittestilling

Kjøreklær for damer i alle størrelser

Faab mc (free as a bird mc) var på plass med butikken sin, og jeg hadde virkelig sett fram imot å se og prøve deres klær. De sier at de har klær som passer alle, spesielt oss som har pupper, lår og rumpe som skal få plass i kjøreklærne, eller de som er lange og smale og behøver lengre bukser og jakker.

May Karin og Elise Sophie som driver faab mc
May Karin og Elise Sophie som driver faab mc

Mange som meg, som er str XL+ og har forsøkt å kjøpe MC-klær i en vanlig MC-butikk har opplevd det som nedverdigende når man har problemer med å få tak i jakker som er store nok over brystet, eller bukser som er brede nok over hoftene. Kanskje får man tak i, men må gå opp i størrelse 5XL (som virkelig ikke er så stort som det høres ut som) eller må gå over på herrestørrelsene der passformen blir fullstendig feil.

Så forventningene var høye til faab, men de innfridde på alle, absolutt ALLE punkter! Ikke bare hadde de en utrolig bra service, men jeg fikk kjøpt meg en nydelig jakke som satt fint takket være ymse innstillingsmuligheter og som så kjempebra ut. Og ikke nok med det, de hadde også et par kjørebukser som var FANTASTISKE på, og som kjennes som å gå i pysj. I love it!

Kjøreklær fra faab.mc
Min nye kjørejakke og -bukse.

Hvorfor en MC-festival bare for kvinner?

Inntil Cats on wheels ble arrangert første gang for fire år siden, fantes det ikke en MC-arena for kvinner. -Ideen til festivalen kom da en gjeng fra kjøregruppa The Litas satt og snakket om akkurat dette, og fant ut at de selv kunne dra i gang det de savnet, forteller Nina Smørsgård, leder av Cats on Wheels. -Plutselig var festivalen en realitet.

Tanken er at kvinner skal kunne komme sammen, lære av hverandre, få mulighet til å prøve ting som for eksempel å løfte en veltet sykkel, eller stille spørsmål man kanskje ellers ikke kommer fram med i mer testosterontette sammenhenger.

I tillegg inviteres kvinnebedrifter til å delta med stands, demos og andre relevante aktiviteter, noe som gjør at det også er lett å bygge nettverk og ikke minst – være sosiale!

MC-festival: anbefales!

Det ble en utrolig hyggelig dag, der jeg virkelig følte meg hjemme, det var lett å komme i kontakt med andre damer som kjører motorsykkel og prate om vår felles interesse. Været viste seg å ikke å være enig med Yr, for makan til regnskyll som kom er det lenge siden jeg har sett. Men vi søkte tilflukt i butikkenes telt, og det var egentlig bare koselig – man fikk jo sett litt ekstra på hva de hadde å selge.

Gjengen som arrangerer festivalen Cats on wheels var virkelig superhyggelige og hadde gjort alt for at alle skulle få en fin dag.

Det eneste jeg savnet var muligheten til å kjøpe litt mat og drikke, så om man nå skal snakke om forbedringspotensial var det det. Men utrolig bra jobba av hele arrangementskomiteen, dette behøver vi!
Jeg ser allerede fram til neste år.

https://youtu.be/lfCm7jH6fCc

Vil du få mail hver gang jeg legger ut noe nytt? Meld deg på nyhetsbrev her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *