Velkommen til Sparks of Joy!

Her finner du MC-tips, -triks og -turopplevelser.

Triumph Tiger 900 GT Low

Blant annet.
Da jeg (kvinne, 51) tok MC-lappen som godt voksen, åpnet det seg en helt ny verden på godt og vondt – herlige kjøreopplevelser på den ene siden, og mekking, dårlig ergonomi og en fuskende forgasser på den andre siden.

Motorsykkel ble fort en pasjon, det blir vel kanskje sånn når man virkeliggjør en drøm etter 30 år, og jeg ville gjerne formidle mine egne erfaringer til andre.

Blant annet i håp om at

a) det kunne hjelpe andre og
b) fordi jeg synes MC-miljøet har litt i overkant mye testosteron og ville bidra til et litt annet perspektiv.

Dermed ble videokanalen Sparks of Joy født, GoProkameraer m/tilbehør ble innhandlet og jeg begynte å leke meg – hva kunne jeg finne på?

Nå skal det sies at jeg allerede hadde jobbet med video i en del år, og nettopp video er en av mine mange måter å uttrykke min kreativitet på. Så jeg begynte ikke helt på scratch med kameraet. Men motorsykkelen – den var jeg grønn på.

Resultatet ser du her på sparksofjoy.eu og på Sparks of Joy på YouTube.

Honda Rebel 500

Men hvorfor navnet Sparks of joy?

Navnet er en referanse til flere ting:

Gleden jeg følte da jeg endelig fikk A på førerkortet var rett og slett helt fantastisk. Veien dit var full av humper, svinger og huller i veien, så da jeg fikk en fistbump av sensor med kommentaren «Du har körkort!» var det sparks of joy all the way!

✨🤜🏻🤛🏻✨

Dessuten så må det jo en gnist ✨ til for at motoren skal funke, og sist men ikke minst er det en tribute til vår elskede, elskede hund ✨ Sparky ✨ som fikk gå over regnbuebroen så altfor tidlig.

Sparky ❤️

Motorsykler altså. Hva slags da?

Jeg kjørte opp på en 96 Yamaha Virago 535, min drømmesykkel fra nittitallet. Den er a2-registrert, og siden jeg ville ha full a på førerkortet gikk jeg til innkjøp av en 97 Yamaha Virago 1100 også, men som jeg virkelig ikke ble kompis med.
Siden kjøpte jeg meg en 21 Honda Rebel 500, som fikk navnet Lakriz på grunn av sin mattsvarte(grå?) farge. Plutselig satt jeg der med tre sykler, og elsket hver eneste en av dem.

Men etter å ha prøvekjørt (og siklet på ganske lenge) en Triumph Tiger 900 GT Low sa jeg:

Jeg selger alle motorsyklene mine, bare jeg får en Tiger!

Entusiastisk MC-dame på 160 cm på strømpelesten

Sommeren 2023 gikk drømmen i oppfyllelse, og jeg fikk lære meg både å velte (jeg når jo ikke skikkelig ned) og å kjøre en sykkel som rett og slett er en fantastisk maskin.

Tigeren er virkelig en fryd å kjøre, både en gledens fryd og en skrekkblandet fryd. Så det var bare helt naturlig at den fikk navnet Tigerfryd, Fryd til hverdags.

Alle de «gamle» motorsyklene mine var cruisere, Rebelen kan vel kanskje også sies å være litt mer bobberaktig. Det er den typen sykler jeg trodde jeg likte best, spesielt på grunn av høyden (jeg nådde ned med begge beina!) og sittestillingen. Men etter å ha studert tipsene til Jocelin Snow og Doodle on a Motorcycle forsto jeg at selv om man er kort kan man definitivt kjøre en større motorsykkel med rett teknikk!

Ut på tur – men hva slags tur?

All MC-tur er bra tur, bortsett fra når det regner. Jeg elsker å ta turer der jeg bor (i Sverige), men også lengre turer med overnatting.
Enhver erfaren camper sover på hotell, det er min erfaring. Så teltturer får du ikke se her, det kan jeg nesten love. Men jeg har tatt feil før…

På våren jakter jeg gjerne på rapsfelt (det er mange av dem her jeg bor, og de lukter fantastisk når de blomstrer), ellers er det gøy å finne steder jeg ikke ellers hadde dratt til, opplevelsen blir på en eller annen måte sterkere på motorsykkel.

Nå som jeg har en adventuresykkel blir det spennende å se hva jeg kan gjøre med den – hvordan vi kan lære å «danse sammen» som Jörgen Evander sier i dette intervjuet. Jeg har planer om å være med ut på en av hans eventyrturer som «kan inneholde spor av grus».

Vil du finne på noe sammen?

Jeg har stadig plass til flere i nettverket mitt! Så om du er interessert i å vite mer om hva jeg gjør er du
velkommen til å melde deg på mailinglisten min, eller du kan
ta kontakt med meg direkte om du lurer på noe.
Har du idéer til samarbeid i en eller annen forstand er jeg åpen for forslag, og har du lyst til å kjøre en tur (jeg holder til i Västra Götaland i Sverige) er det bare å ta kontakt!

Jeg gleder meg til å høre fra deg!

Kjør vakkert!